Wie ben ik?

Ellen EwaltsMijn naam is Ellen Ewalts. Ik ben moeder van twee zoons van 7 en 10 jaar oud en samen met mijn gezin woon ik in Eersel.

Ik ga ervan uit dat je leert van je ervaringen en dat er altijd de mogelijkheid is om voor jezelf de richting te vinden die past bij jou als persoon. Ik ben ervan overtuigd dat ieder mens de middelen en kwaliteiten al in zich meedraagt. Soms kan het echter even nodig zijn om met behulp van iemand die met je meedenkt en die je de juiste vragen stelt weer duidelijk te krijgen waar je op dit moment staat en wat je nodig hebt om het leven te leiden dat bij je past.

Na bijna 14 jaar met veel voldoening te hebben gewerkt als algemeen maatschappelijk werker en ambulant gezinsbegeleider merkte ik dat ik toe was aan een volgende nieuwe stap. Het begeleiden van mensen vanuit mijn eigen hulpverleningspraktijk. Het kunnen bieden van begeleiding in de vorm van een klankbord en de juiste tools bij het ontdekken van jouw persoonlijke kwaliteiten, wensen en talenten zodat je weer dicht bij jezelf kunt komen en kunt handelen vanuit je persoonlijke kracht en wie jij echt bent.

Het begeleiden en ondersteunen van mensen, met ze meedenken en tips geven, mensen uitdagen, motiveren en inspireren geeft me veel voldoening en energie. Mijn ervaring ligt in het werken met cliënten van diverse leeftijden en met zeer uiteenlopende problematieken.

Soms kan het zijn dat  je de richting hebt bewandeld die tot dan toe goed heeft gevoeld maar komt er toch een moment waarin je vastloopt of je door een bepaalde gebeurtenis misschien gedwongen wordt om stil te staan en te reflecteren op je eerdere keuzes en handelen.

Ook kan het zijn dat er in een bepaalde periode sprake is van zulke heftige gebeurtenissen, van tegenslagen die je uit je kracht hebben gehaald en waarbij je verwijderd bent geraakt van je gevoel. Deze gebeurtenissen kunnen betekenen dat je leven vanaf dat moment voor altijd anders zal zijn. Denk bijvoorbeeld aan rouw- en verliessituaties etc. Zo’n gebeurtenis dwingt je dan om volledig pas op de plaats te zetten en er zal een periode volgen van terugkijken naar de oude situatie en van bezinning, reflectie en het duidelijk krijgen hoe je uiteindelijk weer verder kunt gaan met de nieuwe veranderde situatie. Zulke heftige situaties maken mensen ook vaak duidelijk hoe ze vanaf dat moment hun leven opnieuw vorm willen gaan geven. Na situaties als deze ontstaat vaak het besef dat het belangrijk is om alles uit het leven te halen en vanaf dan ook veel meer je hart te volgen. Het gevolg is het opnieuw richting geven aan je leven met als gevolg een onbekende maar ook mooie nieuwe weg waarin je stap voor stap steeds meer inzicht krijgt in wie je bent en welke ‘nieuwe’ levensdoelen daarin voor jou belangrijk zijn.