Werkervaring & opleiding

Na mijn studies maatschappelijk werk en dienstverlening en ambulante gezinsbegeleiding ben ik bijna 14 jaar werkzaam geweest binnen het algemeen maatschappelijk werk waar ik zowel kinderen als volwassenen met uiteenlopende hulpvragen heb begeleid. Daarnaast heb ik als ambulant gezinsbegeleider gewerkt met gezinnen. Deze combinatie van werkervaring heeft me de nodige inzicht en ervaring gegeven in het werken met individuele cliënten, ouders, kinderen en gezinssystemen.

Momenteel ben ik tevens werkzaam als kindercoach bij ‘En-ik-dan’. Hier bied ik begeleiding aan de kinderen van ouders in een scheidingssituatie. We werken hier met advocaten/mediators en kindercoach als een team samen. De meerwaarde is dat we zowel de ouders als de kinderen onder een dak de juiste begeleiding kunnen bieden. We vinden het belangrijk dat de kinderen centraal worden gezet tijdens het moeilijke proces van de scheiding. Het feit dat ze zich kunnen uitspreken helpt bij de verwerking en het omgaan met de situatie. Tevens geeft het hen weer dat kleine beetje controle terug en krijgen ze tevens meer inspraak in bijvoorbeeld praktische afspraken zoals een omgangsregeling. Ook wordt vaak veel zichtbaar m.b.t. het gezinssysteem en hoe ouders met elkaar communiceren. Door zowel met de kinderen als ouders te praten geeft dit vaak veel duidelijkheid en kunnen we hierin verbindingen leggen in de communicatie en interactie tussen ouders en kinderen. Zowel ouders als kinderen ervaren de begeleiding vaak als positief.

‘En-ik-dan’ is onderdeel van Knegtmans advocaten.

Gevolgde opleidingen en cursussen:
1992 – 1993 HBO-V (1 jr) Fontys Hogescholen te Eindhoven
1993 – 1998 Diploma HBO-MWD (maatschappelijk werk en dienstverlening) Fontys Hogescholen te Eindhoven
2006-2007 Diploma: Post – HBO opleiding IAG (Intensief Ambulante Gezinsbegeleiding) Hogeschool Leeuwarden
Oktober 2007 Cursus psychodiagnostiek en psychopathologie (inhoud: stemmingsstoornissen en pathologische rouw/ stress en arbeidsgerelateerde problematiek) (Certificaat)
April 2008 PSHI en PSHOR (certificaat) (psychosociale hulp bij incidenten en psychosociale hulp en opvang bij rampen)
Januari 2009 Diploma Triple-P (Opvoedondersteuning aan ouders)
Oktober 2014 Diploma opleiding MBCT (Mindfulness Based Cognitive Therapy) (HBO)
Januari 2016 College zelfcompassie en zelfvertrouwen (Hupper)
Juni 2016 College ups en downs in gezinsrelaties (Hupper)